Svaka dama može da izabere koju god želi boju za svoju kosu. Vremenom će videti da li je ta boja opravdala očekivanja ili je trebalo da se opredeli za neku svetliju ili tamniju nijansu. Postoji nepisano pravilo da prilikom odabira boje kose treba imati u vidu boju tena i boju očiju. Ovoga puta obratićemo pažnju samo na boju očiju i predstavićemo Vam četiri moderne boje koje najbolje stoje damama sa braon očima.

1. Najtamnija braon nijansa
Ako imate braon oči i želite da budete brineta onda izaberite najtamniju nijansu braon boje za kosu po mogućstvu sa primesama cimeta i ekspreso kafe. Na taj način će Vaša kosa biti još sjajnija i voluminoznija. Ova boja najbolje stoji damama sa tamno braon očima, a što se tiče tena mogu je nositi dame kako sa svetlijim, tako i sa maslinastim i tamnijim tenom.

2. Svetlo braon boja sa primesama plave
Radi se o svetlo braon bojama obogaćenim osunčanim plavim pramenovima. Ova boja izgleda kao da su joj neki pramenovi postali svetliji usled prirodnog dejstva sunca. Svetlo braon boja kose sa primesama plave posebno laska damama sa srednje smeđim očima kao i sa maslinastim i svetlijim tenom.

3. Kestenjasta boja kose
Ako imate braon oči možete izabrati i kestenjastu boju kose. Ova boja laska damama sa svetlo braon, lešnik braon i zelenkasto braon očima. Što se tiče tena idealna je za dame sa svetlijim tenom mada je Halle Berry dokaz da lepo stoji i na tamnijem tenu.

4. Zlatno plava boja kose
Ako volite plavu boju kose i pritom imate braon oči onda slobodno izaberite klasičnu zlatno plavu boju ( golden blonde). Sa ovom bojom će Vaše oči izbiti u prvi plan i izgledati još sjajnije i zavodljivije.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.