Čarobne moći limuna

Čarobne moći limuna

0 1142

 

Postoje naučni dokazi da limun smanjuje rizik od nastanka kancera i srčanog udara, a postoji i niz drugih povoljnih dejstava na pojedina tkiva i organe.

Pomaže srcu – kako je bogat vitaminom C suprotstavlja se slobodnim radikalima u telu. Nizak nivo antioksidanasa a naročito vitamina C povezani su sa povećanjem rizika od moždanog i srčanog udara, jer slobodni radikali oksidiraju holesterol koji se drži za zidove krvnih sudova, što dovodi do začepljenja arterija.

Eliminiše bubuljice – premažite bubuljice limunovim sokom. Kiselina će dopreti do najdubljih naslaga mrtvih ćelija kože i učiniti da pore budu čiste.

Pomaže sa jutarnjom mučninom  – mnoge trudnice osete olakšanje kada popiju limunadu, sisaju krišku limuna ili dodaju po neku kap u slab crni čaj. Oštar ukus i aroma smanjuju mučninu i smiruju želudac.

Za vitkost – limun je odličan za detoksikaciju organizma, pomaže kod izlučivanja suvišne tečnosti i smanjuje celulit. Kao niskokalorična namirnica koja usporava asimilaciju masnoća može da pomogne održavanju idealne telesne težine.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.