Četiri koraka do dugotrajne letnje šminke

Četiri koraka do dugotrajne letnje šminke

0 1625
sminka

Da li Vam se desilo da se leti šminka pod uticajem toplote topi i razmaže? Pogledajte sledeće trikove koji pomažu da u vrelim letnjim danima ostanete sveži i prelepi.

1.    Puder
Leti je puder uglavnom nepotreban. Ali ako ne možete bez njega koristite onaj koji u sebi sadrži silikon. Silikon pomaže puderu da ne upada u pore i da traje ceo dan. Zatim nanesite vodootporni korektor jer se on neće razmazati tokom vrelih letnjih dana.
2.    Maskara
Da se leti maskara ne bi otopila i upropastila ostatak šminke koristite vodootpornu maskaru. Ako koristite alajner odaberite ga u tečnom stanju i takođe vodootporan.
3.    Rumenilo
Da bi šminka tokom vrelih letnjih dana izgledala sveže i prirodno koristite kremasto rumenilo u svetlo ružičastoj ili bež boji. Budite oprezni ako koristite rumenilo u prahu. Izaberite ono koje će odgovarati masnoći Vaše kože.
4.    Sjaj za usne – karmin
Usne treba štititi od Sunca i održavati njihovu vlažnost. Najbolje je da leti koristite sjajeve za usne u svetlo roze boji, neutralnoj bež boji i boji breskve i korala.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.