Energetski napici uništavaju vaše zube

Energetski napici uništavaju vaše zube

0 1198

Šta vam više odgovara, da budete budni i puni energije ili da imate biserno bele zube? Ako izaberete ovo drugo onda biste morali da prekinete upotrebu energetskih napitaka! Nova studija je pokazala da napici prepuni šećera i sa visokom koncentracijom kiselina, ubrzano i nepovratno nagrizaju zaštitnu gleđ vaših zuba posle samo 5 dana redovnog korišćenja.

Studija je obuhvatila devet energetskih napitaka i trinaest sportskih napitaka i otkrila rezultate koji bi zapanjili svakog zubara. U slučaju da se pitate, najgori u celoj ovoj priči su energetski napici sa najboljim energetskim učinkom. Poražavajuća je činjenica da se upravo ti isti napici aktivno reklamiraju i nude brza rešenja za učenje ili bolje sportske rezultate, dok u stvari „kupaju zube u kiselini“. Ne zavaravjte se mogućnostima zaštite svojih zuba na druge načine (posetom zubaru i raznim premazima). Zubna gleđ je najbolja zaštita koju ćete ikada imati.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.