Šiške su u trendu već nekoliko godina. Mogu se nositi na različite načine kao i na različitim frizurama i dužinama kose.  Ali ono što je najbitnije za sve dame jeste da frizure sa šiškama odmah vizuelno podmlađuju i to čak za deset godina. Zato umesto da gomilom šminke ili određenom odećom sakrijete po koju godinu izaberite neku od ovih modernih frizura sa šiškama koja će Vas odmah vizuelno podmladiti.
1.    Opušteni lob sa šiškama sa strane
Radi se o jednostavnoj i neurednoj varijanti lob frizure sa dužim šiškama sa strane koje malo pokrivaju oko i stapaju se sa ostatkom kose. Ova frizura osvežava lice i to u predelu jagodica što će dodatno Vaš osmeh učiniti zanosnim. Zato niko neće primetiti znakove starosti koji se najčešće javljaju oko očiju, na čelu i na vratu.

 opusteni lob sa siskama sa strane
2.    Duga kosa sa zalizanim šiškama sa strane
Ako imate dugu kosu i volite retro frizure onda šiške možete da nosite i na ovakav način. Pred vama je frizura sa glamuroznim retro talasima i nežnim šiškama sa strane koje su malo podignute od čela, a na krajevima uvijene spolja tako da se predivno uklapaju sa ostalim loknama i čine jednu kompaktnu celinu. Ovakve retro frizure često nose poznate dame na crvenom tepihu.

duga kosa sa zalizanim siskama sa strane
3.    Klasična bob frizura sa resastim šiškama preko čela
Ovo je idealna frizura za one dame koje stalno žure i nemaju mnogo vremena za sređivanje frizure. Guste šiške preko celog čela se ne preporučuju starijim damama jer Vam mogu čak i vizuelno dodati godine. Zato ako nosite šiške preko čela onda se odlučite za tanke, resaste šiške koje su pomalo i neuredne i nenametljive jer ćete sa njima sigurno izgledati mlađe.
 bob frizura sa resastim siskama preko cela

4.    Elegantni lob sa zalizanim šiškama sa strane
Jennifer Lopez uvek bira prave frizure tako da nikada ne možete da provalite koliko zaista godina ima. Zato treba učiti od nje. Za početak možete odabrati elegantnu i ravnu lob frizuru sa tankim šiškama sa strane koji se nežno uvlače ispod kose. Sa ovom frizurom dolaze do izražaja jagodice i vilica.

 elegantni lob sa zalizanim siskama sa strane
5.    Slojeviti bob sa resastim šiškama
Slojevita bob frizura koja prati oblik lica i resaste šiške preko čela takođe vizuelno podmlađuje i to do deset godina jer podseća na frizure koje nose dobri đaci ili takozvani štreberi u školama. Međutim ovakve frizure su izuzetno popularne u poslednje vreme i čak se smatraju privlačnim i seksi. U centru pažnje su Vaše oči i obrazi, a ne bore na čelu.

 slojeviti bob sa resastim siskama
6.    Duga kosa sa bočnim talasastim šiškama
Dame koje imaju dugu kosu i žele da izgledaju mlađe i mršavije mogu viklerom da uviju pramenove i naprave šire talase. Šiške ako su duge takođe možete uviti u šire talase sa strane i pustiti ih da se stope sa ostatkom kose.

duga kosa sa bocnim talasastim siskama
7.    Piksi frizura sa zašiljenim šiškama sa strane
Ova frizura na prvi pogled deluje upadljivo i smelo, ali zaista odmah vizuelno podmlađuje. Radi se o modernoj varijanti duže piksi frizure sa prednjim kraćim slojevima i dužim zašiljenim šiškama sa strane.

 piksi frizura sa zasiljenim siskama sa strane
8.    Shaggy frizura sa šiškama
Radi se o slojevitoj shaggy frizuri sa kratkim šiškama koje su podeljene, ali ne po sredini čela već na strani razdeljka. Ovu frizuru možete nositi u svim prilikama od svečanih do kežual.

 shaggy frizura sa siskama
9.    Kovrdžava bob frizura sa šiškama
Dame koje imaju kratku kovrdžavu kosu mogu i šiške da uviju i da ih na sredini podignu od čela, a na stranama malo puste tako da sve deluje prirodno i nenametljivo pa samim tim i mladalački.

 kovrdzava bob frizura sa siskama
10.    Kratka frizura sa asimetričnim šiškama
Ova frizura je namenjena hrabrim i smelim damama koje se ne plaše da probaju nešto novo kao što su asimetrične šiške. Šiške su po sredini kraće, a na krajevima duže i oštro zašiljene. Sa ovom frizurom ćete izgledati i mršavije i mlađe.

 kratka frizura sa asimetricnim siskama

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.