Žene su godinama unazad trošile veliki novac za skupe kozmetičke preparate i farbe za kosu kako bi prikrile znakove starenja kao što je na primer seda kosa. Međutim, ove sezone seda kosa je jedan od najvećih trenova.
Žene u srednjim godinama širom sveta se još uvek stide da pokažu svoju prirodnu srebrnasto sedu kosu, ali su tu poznate dame da ih ohrabre poput Meryl Streep( koja je sa sedom kosom glumila u filmu „Đavo nosi Pradu“), zatim Diane Keaton, Sharon Stone, Jamie Lee Curtis.
I mlade dame koje još nisu počele da sede se umesto da budu plavuše, brinete ili crnke radije opredeljuju za srebrnasto sive nijanse kako bi izgledale kao svoji idoli. Jer mnoge poznate ličnosti kao što su Rihanna, Lady Gaga, Pink, Nicole Richie, Kelly Osbourne imaju veoma zanimljive nijanse sede boje kose. Inače ako još uvek nemate sede možete celu kosu ofarbati u srebrnasto sivu boju ili izvući pramenove na plavoj ili crnoj osnovi. Starije dame  mogu da puste da im kosa prirodno sedi. Bitno je samo da se frizura redovno održava da ne bi izgledala zapušteno.
Sa sedom kosom više nećete izgledati starije i neprivlačno. Naprotiv delovaćete prirodnije, pametnije i privlačnije i u isto vreme biti moderni i u trendu.

 

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.