Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica

0 1710

Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi, zagađen vazduh, konzumiranje neekoloških namirnica, alkohol i cigarete, zagađena voda, šminka, stres, itd.. negativno utiču na stanje kože lica.

Koža sve pamti, i ako joj blagovremeno pružimo adekvatnu negu, biće nam jako zahvalna.

Higijenski tretman je uobičajeni i ustaljeni tretman za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Preporučuje se dva puta godišnje. Najbolje pre početka leta i pre zime. Mogu da ga upražnjavaju i muškarci i žene, svih uzrasta nezavisno od tipa kože.

Higijenski tretman se odvija u četiri faze:

Prva faza je piling. Obavezan je mehanički piling koji će ukloniti sve nečistoće i mrtve ćelije i omogućiti koži da diše.

Druga faza je čišćenje. Prvo ručno stiskanje i pražnjenje pora a nakon toga čišćenje maskom.

Treća faza je masaža. Masaža stimuliše cirkulaciju i daće svežinu vašem licu. Obavezna je masaža i vratnog dela kao i dekoltea.

Četvrta faza je maska. Nakon dezinfekcije nanosi se maska za zatvraranje pora. Da bi koža ostala čista, pore treba zatvoriti da se u njima nebi skupljale nečistoće.

Između tretmana koristite kozmetiku koja odgovara vašem tipu kože i sigurno ćete biti zadovoljne.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.