Ishrana po krvnim grupama – AB

Ishrana po krvnim grupama – AB

0 1654
Za ovu retku grupu ljudi najbolja je mešovita ishrana. Odgovara im hrana sa visokim sadržajem proteina, naročito plodovi mora i riba. Mleko i mlečni proizvodi su takođe dobri za vas.
Od mesa dozvoljena je jagnjetina, ćuretina, zečetina, tunjevina, losos, pastrmka a treba izbegavati svinjetinu, teletinu, piletinu, divljač, ostrige, školjke, škampe.
Od povrća najviše će vam prijati trešnje, grožđe, smokve, ananas, šljive, kivi, limun. Umereno možete jesti jabuke, kajsije, kupine, lubenicu, jagode, suve šljive, mandarine i banane. Kokos, pomorandže, mango i nar treba izbaciti iz upotrebe.
Povrće treba jesti u velikim količinama. Cvekla, brokoli, kelj, krastavac, peršun, karfiol, celer, beli luk treba jesti. Izbegavajte rotkvice i kukuruz. Umereno možete jesti krompir, bundevu, zelenu salatu, paradajz, spanać, ren i pečurke.
Žestoka pića i kisela voda su zabranjeni. Kafa, voda, zeleni čaj i sok od brusnice i grožđa će vam prijati.
Najbolja vežba za pripadnike ovoe krvne grupe je pešačenje i biciklizam. Preporučuje se i joga.
Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.