Koja je šminka u trendu ovog leta

Koja je šminka u trendu ovog leta

0 1316

Leto već uveliko traje, a ako se spremate da idete na more ili neku drugu zanimljivu letnju destinaciju onda Vam predlažemo da pogledate kakvo šminkanje očiju je sada u trendu. Radi se o zabavnim, jarkim i fensi bojama koje će skrenuti pažnju na Vas bezobzira gde se nalazite.

1.    Dinamik duo
Na modnim pistama tokom proleća i leta dominantne su bile pastelne boje ajlajnera kao i jarko žuta. Međutim, šminkeri za ovo leto preporučuju miks dve jarke boje. Naprimer, na donji kapak naneti vodootporni gel ajlajner u svetlo plavoj ili zelenoj boji, a na unutrašnjoj strani oka dodati boju korala ili narandžastu boju. Treba voditi računa da boje budu komplementarne.


2.    Zlatne oči
Zlatna šminka je u trendu već nekoliko sezona. Zlato izgleda skupo i luksuzno. Za dame sa svetlom kožom preporučuje se senka za oči u boji hladnog šampanjca, a damama sa srednjom i maslinastom bojom lica preporučuje se žuto zlatna senka za oči. Za još lepšu dimenziju  očiju možete izmešati metalne boje kao što su žuta, roze i belo zlatna.


3.    Ljubičaste oči
Dramatično ljubičaste senke za oči su nekad bile popularne, ali se i sada vraćaju na velika vrata. Dominantne su boje radijantne orhideje, lavande i ljiljana. Ovakvo šminkanje očiju je u retro fazonu i preporučuje se za večernje žurke i zabave. Uz dramatično ljubičaste našminkane oči ostala šminka treba da bude minimalna.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.