Kada se javi glad i želudac progovori,  javlja se i pomisao  šta jesti. U istom momentu se u nama budi glas koji nas obaveštava da pripazimo koliko ćemo kalorija uneti u naš organizam.

Zar ne bi bilo idealno biti sit, a u isto vreme ne razmišljati o tome koliko kalorija nosi određena namirnica koju unesemo?

Ovo su par namirnica na koje se možemo osloniti, a da nas nakon obroka ne grize savest.

 

1. Ljute paprike

paprikaSavršena dijetalna hrana jer , pored vitamina i drugih korisnih materija,  sadže  veoma malu količinu kalorija. Paprika, srednje velićine,  u svežem stanju  sadrži samo oko 37 kalorija. Mogu da budu zastupljene u redovnoj ishrani i da se kombinuju sa ostalim namirnicama baš zbog toga što nisu kalorične.

 

2. Grčki jogurt

grcki jogurtIdealna zamena za mleko ili običan jogurt i za razliku od njih ima samo oko 58 kalorija. Sadrži  više kalcijuma i ugljenih hidrata koji ubrzavaju metabolizam , poret toga i protein koji će vas duže držati sitim. Možete ga mešati sa raznim pahuljicama, semenkama i voćem , i tako dobiti zdravu i ukusnu kašu.

 

3. Jabukovo sirće

jabukovo sirceBrže dovodi do sitosti, a samim tim  smanjuje potrebu za većim unošenjem namirnica. Mnogi naučnici su  dokazali da je idealan saputnik ljudima  koji se opredele da drže dijetu.

 

4. Kokosovo ulje

kokosovo uljeKokosovo ulje ubrzava rad metabolizma i poboljšava varenje. Uglavnom ga možete koristiti kao dodatak u čaj ili kafu , a savršen je  kada se nađe u smutiju.

 

5. Chia semenke

chia semeSmatraju se kao jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Pune su hranljivih materija koje su dobre za naše telo i mozak. Mnogi stručnjaci veruju da chia seme može pomoći  kada je u pitanju gubljenje težine, naravno, uz redovne treninge I  fizičku aktivnost.

 

6. Kokice

kokiceOdlična zamena za bilo koju vrstu grickalica i  slatkiša.  Kokice imaju manju količinu kalorija od bilo kog drugog snack obroka. Ne treba ih mešati sa puterom ili im dodavati so, kako bi njihova kalorijska vrednost ostala nepromenjena.

 

 

 

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.