Kratke frizure će uvek biti u trendu. Međutim, poslednjih godina se pored bob, lob i piksi frizura sve više spominje i nosi kratka frizura poznata kao „ bowl cut“. „ Bowl cut“ se još zove pečurka frizura ili kod nas šerpica frizura jer izgleda kao da je neko stavio šerpu na glavu i ostatak kose koji viri ispod šerpe skratio tako da je kosa sa svih strana iste dužine.
U početku su „bowl cut“ nosili samo dečaci. Ta varijanta kratke frizure je bila nešto duža pozadi, nego ove današnje varijante. „Bowl cut“ frizure su bile najpopularnije tokom 70- tih kada su ih nosile i dame. Tokom osamdesetih su iščezle. Da bi svoj veliki povratak doživele septembra 2019 godine kada se Charlize Theron pojavila sa ovom frizurom.
1. Varijante kratke „bowl cut“ frizure
„Bowl cut“ kratke frizure mogu biti duže ili kraće, sa slojevima, sa gustim šiškama preko celog čela ili sa šiškama sa strane. Takođe ove frizure mogu imati raznovrsnu teksturu i volumen sve u zavisnosti od tipa kose. Isprobajte upadljive nijanse poput plave, roze, lila koje su u trendu ove sezone. Ali uvek možete nositi i klasične boje kao što su plava, crna ili braon.

2. Poznate dame sa bowl cut kratkom frizurom
Charlize Theron nam je pokazala da se „bowl cut“ kratka frizura može na različite načine stilski oblikovati tako da se sa njom može postići elegantan, ženstven, moderan, romantičan izgled. Mnoge poznate dame su već isprobale ovu frizuru, pa ako Vam se dopada slobodno je probajte i Vi.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.