Lista Nezaboravnih Klasičnih Parfema

Lista Nezaboravnih Klasičnih Parfema

0 2210
parfemi

Bez obzira na činjenicu da stalno izlaze nove linije parfema, postoje oni klasični parfemi čiji su mirisne note nezaboravne. Žene su u stalnoj potrazi za perfektnim parfemom, ali, sledeća lista parfema je možda ipak lista od koje treba započeti potragu.


1 Chanel No. 5
Chanel No. 5
Nije slučajno na listi pod brojem 1. Chanel No. 5 je daleko najklasičniji os svih parfema koje ćemo vam predstaviti. Spada u najpopularnije parfeme ikada i karakteriše ga miris đurđevka, irisa, jasmina, limuna sa tek blagim nagoveštajem vanile.

2.  Miss Dior Cherie
Miss Dior Cherie
Drugi na listi,  Miss Dior Cherie je parfem koji objedinjuje aromu jagode, roze jasmina i zelene mandarine. Dugotrajan i lep miris.

3. Opium by YSL
Opium by YSL
Opium jednostavno ne bledi. Dugotrajan miris koji ostavlja svoj trag na telu ali i na odeći. Predstavlja mešavinu ambera, pačulija, lovorovog lista i definitivno pripada ovoj našoj listi. Predstavljen je daleke 1977 godine i dugo je bio na listama želja mnogih žena.

4. Angel by Thierry Mugler
Angel by Thierry Mugler
Ovo je parfem koga karakteriše lep, sladak voćni miris u kome uživate u svakom trenutku. Klasičan, sa notom vanile, pačulija, karamele i čokolade prosto je neodoljiv.

5. Joy Perfume by Jean Patou

Joy Perfume by Jean Patou
Klasika u svakom smislu. Napravljen je prilično davno, još uvek deluje moderno i neverovatno. Mešavina jasmina, majske ruže, cimeta i mošusa.

6. Shalimar Perfume by Guerlain
Shalimar Perfume by Guerlain
Poseban je po tome što je daleke 1920 godine kada je lansiran bio zabranjen. Poznat je po boci čiji dizajn oslikava dizajn tog vremena. Pun je limuna, tamjana, irisa, i vanile.

7.  L’Air Du Temps Perfume by Nina Ricci
L'Air Du Temps Perfume by Nina Ricci
Miris je predstavljen 1948 godine. Karakterišu ga cvetne note i budi romantična osećanja. U njemu se nazire miris gardenije, jasmina i mošusa sa tek malo sandalovine. Blago izbalansiran i nežan

8. CK One by Calvin Klein
CK One by Calvin Klein
Jedini uniseks parfem na našoj listi večitih parfema. Lak miris sa notom mošusa, muškatle, ananasa, jasmina, ljubičice, ruže i bergamota. Lep miris u kome su uživali i muškarci ali i žene.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.