Mnoge dame imaju problem sa retkom i tankom kosom koja se brzo masti i izgleda slepljeno. Tankoj kosi krajevi dlake brzo cvetaju i gube elastičnost, a kosa gubi volumen i deluje beživotno.   Zato frizeri damama koje imaju retku kosu ne preporučuju da nose dugu kosu već kratke i frizure srednje dužine koje su ravno sečene da bi kosa delovala gušće. Takođe, izbegavajte ulja za kosu, ali možete nakon pranja naneti balzam i to isključivo na krajevima kose. Kosu uvek dobro isperite od šampona i oblikujte je češljem ili četkom kako bi delovala gušće i dobila na volumenu. Poželjno je stvarati kovrdže i talase viklerima ili presom jer talasasta i kovrdžava kosa deluje elastičnije, dinamičnije i voluminoznije. U cilju dobijanja volumena i oživljavanja tanke kose poželjno je fenirati kosu u suprotnom pravcu od prirodnog rasta kose. Ako i Vi imate problem sa tankom kosom onda Vam predlažemo da pogledate koje moderne frizure su idealne za Vaš tip kose.
1.    Shag frizura
Shag frizure su veliki hit ove godine, ali su isto tako i odličan izbor za dame sa tankom i retkom kosom. Shag frizura sadrži kratke i neuredne slojeve koji celoj frizuri daju potreban volumen. Poželjno je nositi razdeljak sa strane i to svaki dan na drugoj strani. Na taj način deo kose oko korena postaje viši, a to će vizuelno Vašu kosu učiniti elastičnijom i gušćom.

 shag frizura
2.    Klasična bob frizura
Damama sa tankom i retkom kosom se preporučuje i klasična bob frizura, ravno šišana i sa dužim šiškama preko celog čela. Šiške počinju od krune glave i fenirane su okruglom četkom. Kosa nema slojeve već u polukrugu prati i uokviruje lice. Na taj način kosa dobija potreban volumen.
klasicna bob frizura

3.    Moderna piksi frizura
Piksi frizure takođe lepo stoje damama sa tankom kosom, pogotovo u jakim i upadljivim bojama. Ovu frizuru možete na različite načine oblikovati i svaki put razdeljak prebaciti na drugu stranu ili nositi šiške preko čela. Tako kosa dobija volumen i deluje gušće.

 moderna piksi frizura
4.    Duga talasasta kosa
Ako imate dugu ravnu kosa koja je pritom i tanka i ne želite da se šišate na kratko onda napravite presom ili viklerima nežne talase. Na taj način kosa postaje živahnija i obimnija. Da bi talasi duže trajali možete naneti lak ili penu za kosu. Izvucite i svetlije pramenove na krajevima kose jer to dodatno povećava volumen kose.

duga talasasta kosa
5.    Slojevita bob frizura
Damama sa tankom kosom lepo stoje bob frizure dužine do brade kao na primer neuredna i slojevita bob frizura.  Razdeljak je sa strane, a slojevi prate oblik lica što sve zajedno kosi daje potreban volumen.

 slojevita bob frizura
6.    Glamurozne kovrdže
Radi se o frizuri i retro loknama koje poznate dame često nose na crvenom tepihu. Upravo su te lokne idealno rešenje za tanku dugu kosu jer je čine dinamičnijom i gušćom.

glamurozne kovrdze
7.    Ravno šišana lob frizura
Ako je Vaša kosa tanka i srednje dužine onda se možete odlučiti za ravno šišani lob sa talasima koji su uvijani u različitim pravcima. Na taj način kosa dobija na dinamičnosti i volumenu.

ravno sisana lob frizura

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

Kratke frizure za leto 2016

0 8789

1 KOMENTAR

  1. Osim prve slike, sve zene imaju gustu i jaku kosu. Naime, trazim frizuru za svoju retku i tanku kosu pa mi ovi primeri nisu ni od kakve koristi.

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.