Sa svakim smenjivanjem godišnjih doba menjaju se i modni i makeup trendovi. Ovog proleća su se na osnovu modnih revija i načina šminkanja poznatih dama izdvojili sledeći kozmetički trendovi koje vredi prihvatiti.
1.    Prirodni izgled
Već nekoliko sezona u trendu je što prirodniji izgled. Takođe muškarci smatraju da žene izgledaju lepše kada imaju manje šminke na licu. Zato ukoliko želite da postignete što prirodniji izgled izbegavajte smele boje senki i karmina.


2.    Crvene usne
Postoje različite nijanse crvenog karmina za koji važi pravilo da je vanvremenski i da će uvek biti u trendu. Njega mogu nositi sve dame jer lepo stoji uz svaku boju kože. Kada nosite crveni karmin ostatak šminke treba da bude minimalan. Dodajte malo crnog ajlajnera i jedan sloj maskare i spemni ste za izlazak.


3.    Oči uokvirene crnim ajlajnerom
Crni ajlajner i crveni karmin bi svaka dama trebalo da ima u svojoj kozmetičkoj torbici. Crni ajlajner se pored crvenog odlično slaže i sa drugim bojama karmina kako jarkim tako i neutralnim. Potrebno Vam je samo malo veštine da ga precizno nanesete. Možete ga koristiti i kao deo dnevne, ali i večernje šminke.


4.    Ljubičasta senka
Ljubičasta senka lepo stoji damama sa zelenim i smeđim očima. Međutim postoje različite nijanse ljubičaste koje možete prilagoditi i drugim bojama očiju. Ljubičasta senka je sama po sebi upadljiva tako da je treba kombinovati sa neutralnim i nežnim bojama karmina.

5.    Braon smokey pogled
Smokey oči su u trendu već nekoliko sezona, a ovog proleća su se posebno izdvojile  braon smokey oči. Mogu se koristiti i kao deo dnevne, ali i večernje šminke. Braon smokey pogled je nežan i ženstven i treba ga kombinovati sa bež usnama.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.