Ako imate 40 i više godina to ne znači da ne treba da pratite modne i beauty trendove. Naprotiv možete slobodno nositi moderne frizure. Međutim, morate mnogo više brinuti kako o celokupnom zdravlju tako i o zdravlju kose. Birajte frizure koje su u skladu sa Vašim godinama i odgovaraju Vašim crtama lica koje su se vremenom, sa godinama malo izmenile. Ako niste sigurni oko izbora uvek Vam kao inspiracija mogu poslužiti poznate dame koje imaju 40 i više godina. Pogledajte primere najlepših frizura za dame koje su napunile 40 i više godina.

 

1. Kratke frizure
Ako ste ljubitelj izuzetno kratkih frizura onda kao Charlize Theron odaberite piksi frizuru sa dužim šiškama koje možete u zavisnosti od prilike na različite načine stilski oblikovati. Kod piksi frizure do izražaja dolaze oči kao i negovana koža. Takođe, mladalački izgled Vam može dati paž ili bob frizura sa blagom talasastom teksturom i dužinom do brade. Duboki bočni razdeljak ovoj frizuri daje razigrani, seksi izgled.

2. Frizure srednje dužine
Ako niste ni za dugu ni za kratku kosu onda je frizura srednje dužine za Vas idealan izbor. Za početak možete izabrati lob frizuru čiji su krajevi uvijeni u meke, deblje ili takozvane retro lokne. Za mlađi i moderniji izgled je potrebno da šiške budu kraće od ostatka kose. Prebacite ih sa strane tako da njihova dužina bude ispod oka negne na početku obraza. Ako imate i dalje gustu kosu onda ste prava srećnica. Razgovarajte sa svojim frizerom oko izbora slojevite frizure. Kao inspiracija Vam može poslužiti Jennifer Aniston.

3. Duga kosa
Ako imate dugu, zdravu kosu onda je ošišajte potpuno ravno, a šiške prebacite unazad da bi Vam lice bilo u prvom planu. Jennifer Lopez je sa 20 godina nosila istu ovakvu frizuru. Međutim, sada nosi ekstenzije ili umetke za kosu koje su njeni frizeri ofarbali u željenu nijansu i pažljivo rasporedili po slojevima. Slojevi treba da budu u funkciji lica ( da prikriju nedostatke odnosno da istaknu prednosti).

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.