Zapravo, vi niste gladni, ali želja za slatkim “zalogajem” preovladava nad raznim izgovorima.

Ovih 5 namirnica su pravi “suzbijači” apetita:

1. Kafa:  Kofein potiskuje želju za slatkišima!

????????????????????????????????????

2. Bademi:  Nekoliko studija je pokazalo da bademi izazivaju osećaj sitosti. Oni takođe sadrže vitamin E i magnezijum (dobar za kosti, zube i mišića)

bademi

3. Aleva paprika:  Jedna kašičica aleve paprike je dovoljna na dan. U metabolizmu se zaista događa da se kilogrami tope: Oštrina potiskuje želju za dezertima.aleva paprika4. Slatki krompir:  Slatki krompir ima snagu da nakon unosa dovoljne količine, zasiti želudac.

slatki kroompir5. Obrano mleko:  Piti svaki dan čašu obranog mleka je veoma korisno za dnevnu izdržljivost. Ono pospešuje sagorevanju “jakih” kalorija.

mleko obrano

Pomenute namirnice su bogate hranljivim sastojcima, koji pored svoje zdrave strukture i vaš izgled ističu na kvalitetan i zdrav način!

Velika je greška i predrasuda da mleko taloži mast i znatno povećava vašu telesnu masu,  ali svakako u umerenoj dozi, nećete dobiti višak kilograma, već baš naprotiv, ubrzaćete proces varenja i veoma brzo doći do gubitka suvišnih kilograma, koje svaka od nas ne želi da ima. 2dl ovog hranljivog napitka je poželjan dnevni unos, bilo da ga pijete u jutarnjim ili večernjim satima!

Svakodnevni unos ovih sjajnih namirnica, ubrzaće skidanje suvišnih kilograma i poboljšati funkciju metabolizma.

Jelena Šišović
Jelena Šišovic, završila pravni fakultet, živi u Novom Sadu, voli da šeta, uživa u prirodi. Slobodno vreme voli da posveti rekreacijama, internet tehnologijama i da piše za internet magazin "U trendu".

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.