Paris Fashion Week 2014

Paris Fashion Week 2014

0 1988

Nakon Njujorka, Londona i Milana i Pariz je postao centar mode. Naime Pariz Fashion Week traje deset dana od 25.02 do 05.03 2014 godine. Prošlo je mnogo modnih revija poznatih dizajnera, ali se takođe pojavio i veliki broj poznatih ličnosti kao što su Rihanna, Jessika Alba, Jourdan Dunn, Anna Dello Russo, Miranda Kerr, Olivia Palermo, Kate Moss i mnogi drugi. Predlažemo Vam da pogledate neke od dizajnera koji su se predstavili na ovogodišnjem Paris Fashion Week-u.

1.    Lanvin jesen-zima 2014: Black Swans


Ove godine je kolekcija Alber Elbaz manje šljašteća nego prošle sezone. Međutim bezobzira na nedostatak šljokica sama revija je očaravajuća i primamljiva s obzirom da nosi naziv „Crni labudovi“.
Prvo su se na pisti pojavile kreacije od tvida ili blanket stil koje su u većoj meri protkane nitima, takođe je prisutan crni bukle kao i crno beli pepito. Zatim tu su slojevite suknje na preklop, jakne koje se zakopčavaju na grudima sa pohabanim ivicama, široke razbarušene haljine. Od boja dominiraju crna, teget i krem.
U ovoj kolekciji je takođe prisutan i vojni stil i to preko detalja kao što su zlatni dugmići, kačketi sa borilačkim perjima, vojničke čizme. Ovaj takozvani nemački ratni stil je u trendu ove godine naročito kod kožnih haljina i maslinasto zelene odeće.

2.    Nina Ricci jesen-zima 2014


Ovu kolekciju čine prelepe haljine različitih dužina, bluze od kašmira sa interesantnom štampom, kratke suknje i kožne pantalone do skočnog zgloba. Od detalja prisutne su svila, čipka i vez. Može se reći da je Nina Ricci predstavila jednu glamuroznu i ženstvenu evergrin kolekciju na ovogodišnjoj Nedelji mode u Parizu.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.