Pića

0 1240

Postoji veliki broj raznovrsnih pića, alkoholnih, bezalkoholnih. Međutim samo neka od njih su zdrava za naš organizam. Pogledajte koja su to pića.

0 2836
Kalorije u Alkoholu

Jedna čaša vina Vam neće škoditi. Međutim ukoliko popijete više možete ugroziti zdravlje i znatno povećati prisustvo kalorija u organizmu jer su alkoholna pića prepuna kalorija.

0 1877
koktel Harvest Moon

Decembra 1934. godine ušao je u top 10 koktela na listi koju je sastavio Američki časopis Esquire. Bio je vrlo popularan napitak u to vreme. Danas postoji preko sto varijacija u odnosu na originalni, prvobitni recept. Budite drugačiji i naučite kako se pravi The Harvest Moon koktel po originalnom receptu.

0 3692
lista najskupljih vina

Sama reč vino potiče od Grčke reči vinos u prevodu loza. Proizvodi se fermentacijom vinove loze. Vekovima je jedno od najpopularnijih i najromantičnijih alkoholnih napitaka. Zanimljivo je da je sama engleska reč wine zaštićena zakonom i označava alkoholno piće koje se proizvodi samo i isključivo od vinove loze. Razlog tome leži u činjenici da se sličan alkoholni napitak može proizvesti i od drugog voća, neke vrste cveća ili čak pirinča i meda.

Pratite Nas

Ne propustite