Ako tokom novogodišnje noći popijete više vina nego što ste planirali ili pak pojedete više hrane i slatkiša ne očajavajte. To je ipak samo jedan dan oduška pa samim tim sva ta uneta hrana i piće neće negativno uticati na Vaš metabolizam. Stručnjaci savetuju da odmah sutradan krenete sa post prazničnom detoksikacijom organizma. Ova detoksikacija sadrži sledeće korake.
1.    Hidratacija
Prvo što ćete osetiti ujutru kada se probudite jeste nadutost. Da biste rešili ovaj problem popijte veću čašu soka od limuna ili vodu od krastavca. Da biste dobili vodu od krastavca stavite u dva litra vode očišćen i iseckan krastavac sa korom i ostavite nekoliko sati ili preko noći u frižideru. Limun i krastavac sadrže antioksidante koji će smanjiti natečenost organizma.
2.    Okrenite se zdravom doručku
Za doručak možete pojesti jogurt sa dve kašike muslija ili kornfleksa i pola grejpfruta. Takođe možete napraviti i puding od chia semena. U teglicu sipajte 4 kašike chia semenki i 250ml mleka ( bademovo, sojino, nemasno kravlje mleko). Poklopite i ostavite u frižider najmanja tri sata.Semenke treba da popiju svu tečnost i nabubre. Pre jela ih možete pomešati sa suvim voćem ili kriškama pomorandže  i preliti medom. Ako želite da ovom jelu povećate hranjivu vrednost  dodajte mu dve kašike lanenih semenki koje će Vam obezbediti 20% preporučenog dnevnog unosa vlakana.
3.    Trenirajte
Pod prazničnim ste utiskom i verovatno ste puni energije. Stručnjaci savetuju da tu energiju iskoristite za vežbanje i to za kardiovaskularne vežbe ili vežbe sa tegovima. Pijte dosta vode  i mnogo brže će te se vratiti u normalu.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.