Šminka uz roze haljinu

Šminka uz roze haljinu

0 10557
sminka uz roze haljinu

Kada nosite roze haljinu treba pažljivo da birate šminku, jer cilj je obezbediti balans između haljine i šminke. Zato pogledajte koja pravila važe o šminkanju uz roze haljinu.

1. Senke za oči
Uz roze haljinu odaberite senke za oči u komplementarnim bojama, ali nikako u istoj nijansi kao i boja haljine. Takođe ne koristite ljubičastu, boju šljive i bergundca. Umesto toga izaberite neutralne nijanse koje će upotpuniti boju Vaših očiju. Uz plave, sive i zelene oči koristite svetlo sivu, boju šampanjca, zlatnu i svetlo braon senku za oči. Braon i crne oči takođe mogu da nose zlatnu, boju šampanjca, boju slonovače i cimet braon senku za oči.
Senke za oči uz roze haljinu
2. Ajlajner i maskara
Kada izaberete boju senke za oči onda pređite na odabir odgovarajućeg ajlajnera i maskare. Ako ste za plave i zelene oči odabrali zlatnu i sivu senku za oči onda je najbolje da koristite sivi ajlajner. Ako ste za bilo koju boju očiju odabrali zlatnu senku ili senku boje šampanjca, slonovače i braon boje onda koristite braon ajlajner. Crni ajlajner je najsigurniji jer odgovara svakoj boji očiju i senke. Boja maskare treba da prati boju ajlajnera.
Ajlajner i maskara uz roze haljinu
3. Rumenilo
Uz roze haljinu na pravi način dolaze do izražaja ružičasti obrazi. Izaberite svetlo roze rumenilo čak i kada je Vaša haljina u hot pink boji. Međutim, ako ne volite rumenilo onda stavite svetli bronzer za lice ili highlihter u svetlucavoj boji šampanjca za svež i romantičan izgled.
 Rumenilo uz roze haljinu
4. Ruž za usne
Ako su Vam obrazi i oči suptilno našminkani onda izaberite smelu boju karmina i to najbolje onu koja je u istoj nijansi kao i boja haljine. Međutim, uz upadljivu šminku očiju  izaberite umereniji svetlo roze ili bež ruž za usne. Sjaj za usne takođe treba da bude u roze, bež ili boji šaampanjca.
Ruž za usne uz roze haljinu

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.