Tehnologija

0 925
stampac za sminku

Zamislite ovo: Prijateljica nosi karmin koji se i Vama dopada. Slikate je svojim telefonom i sliku pošaljete svom makeup štampaču, koji Vam odštampa identični karmin.

Da, on štampa pravi karmin, koji možete odmah koristiti. Zvuči suviše ludo i neuverljivo, kao naučna fantastika, zar ne?

Međutim, makeup štampač o kome govorimo već postoji. Osmislila ga je Grace Choi postiplomac Harvard Business School. Krajem godine bi trebalo da bude pušten u prodaju po ceni manjoj od 200 dolara. Ako još uvek ne možete da verujete, pogledajte kako izgleda njen demo snimak. Ona je celom svetu predstavila svoj pronalazak 3D makeup printera pod nazivom Mink.
Mink koristi već postojeći softver. Takođe sastojci koji se nalaze u makeup- u koji štampa ovaj printer su isti kao i oni koji se nalaze u kupljenoj šminci. Rezultat svega ovoga je da ne morate satima da tražite po gradu određenu šminku već je brzo sami napravite kod kuće. Ovaj pronalazak je pre svega prilagođen potrebama devojaka avanturističkog duha starosti od 13 do 21 godine koje su u potrazi za hrabrijim opcijama i žele da eksperimentišu i smišljaju nove makeup brendove.
Naravno, vreme će pokazati da li se ovaj pronalazak isplati s’obzirom da  Mink mnogo mastila troši, a cene kertridža nisu male.

0 3044
telefoni za devojke

Mobilni telefoni su izuzetno bitni tinejdžerima jer predstavljaju njihovu vezu sa prijateljima. Zbog toga se  obično zahtevaju različite funkcije u  kao što su video ćaskanje i povezivanje sa prijateljima preko društvenih mreža. S obzirom da su tinejdžeri finansijski zavisni od svojih roditelja treba  izabrati telefon koji neće previše koštati, a pružaće sve tražene funkcije. Pogledajte neke od najboljih mobilnih telefona za tinejdžere.

Pratite Nas

Ne propustite