Trikovi za brži rast kose

Trikovi za brži rast kose

0 2409

Puno je preparata na tržištu koji vam obećavaju brži rast kose, oporavak i volumen.
Vratite se prirodi, pitajte vaše mame i bake šta su koristile pre puno godina kada tržište nije bilo ovako raznovrsno i kada nije postojalo puno brendova za negu kose. Sigurno će vam šapnuti neku od ovih stvari:
Kapi koprive – kupite kapi koprive, ili skuvajte čaj od kopriva i utrljajte koren kose. Rezultati su fenomenalni. Praktikujte to mesec dana, videćete razliku.
Šišanje – ako vam je kosa oštećena, ona se kida i lomi. Samo zato imate utisak da ona ne raste. Samo redovno šišanje sprečiće lomljenje i oporaviti kosu.
Češljanje – češljajte se često, time poboljšavate cirkulaciju glave a samim tim pospešujete rast kose. Neka četka ili češalj (zavisi šta koristite) bude od prirodne dlake ili drveta.
Izbegavajte preparate – izbacite iz upotrebe, ili svedite na minimum korišćenje pene i laka za kosu. Oni itekako oštećuju kosu i koren.
Maslinovo ulje – sat vremena pre pranja, u koren i na krajeve stavite maslinovo ulje. Maslinovo ulje je odlično za oštećenu kosu, vraća joj sjaj, i regeneriše.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

SLIČNI ČLANCI

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.