Kad god odlučite da promenite boju kose suočavate se sa brojnim nepisanim pravilima i mitovima. Koja od ovih pravila treba poštovati, a koja ne? Odgovor na ovo pitanje je dao Miguel Angartina majstor za farbanje kose koji radi u poznatom  Mizu salonu u Njujorku.
1. Nakon farbanja sačekajte da prođe 24 časa pa tek onda operite kosu
Istina- Verovali ili ne ovo pravilo je tačno. Pranje kose u prvih 24 časa od farbanja se ne preporučuje jer je boji potrebno određeno vreme da se primi. Takođe ranim ispiranjem se uklanjaju toneri iz boje i zato kosa može izgubiti sjaj. Za ispiranje farbane kose najbolje je koristiti šampon za suvo pranje.
2. Ne farbajte se kada ste u ciklusu
Zabluda- Niko ne zna odakle je ova informacija potekla, ali mnoge dame se pridržavaju ovog pravila. Međutim, nema nikakvih dokaza da hormoni utiču na kvalitet farbanja kose. Zato slobodno farbajte kosu i kada ste u ciklusu.
3. Ne nanosite šampon za suvo pranje pre farbanja
Delimično tačno – Mnoge dame se pitaju da li će na kvalitet farbanja kose uticati to što su pre farbanja oprale kosu šamponom za suvo pranje. To zavisi od sastojaka koji se nalaze u šamponu. Ako šampon sadrži vosak ili određenu nijansu onda će on sprečiti da se boja dobro primi i zato ga ne treba koristiti, kaže Angartina. Šampon za suvo pranje je dobar za ispiranje farbane kose.
4. Crvena kosa najbrže gubi boju
Istina – Molekuli crvene boje su najveći i zato su jednom polovinom na dlaci, a drugom van nje. Zato se crvena boja najbrže od svih ostalih ispira, objašnjava Angartina.
5. Šamponi za održavanje boja nisu efikasni
Zabluda – Ovi šamponi su prijatelji Vaše kose. Nemaju sulfate, parabene ili mnogo pene i zato duže i bolje održavaju svežinu Vaše farbane kose od drugih šampona.
6. Pre farbanja obavezno operite kosu
Zabluda- „Što je kosa prljavija to će se bolje ofarbati“, kaže Angartina. Prirodna masnoća temena štiti kožu od iritacija koje mogu nastati tokom farbanja kose.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.