Zašto treba piti jogurt

Zašto treba piti jogurt

0 2476
Jogurt treba konzumirati svakodnevno, preporuka je lekara. Sa voćem, suvim i svežim, sa žitaricama, povrćem, u desertima. Ova namirnica je vrlo lagana a pritom zdrava i skriva neverovatne blagodeti.
Jogurt sadrži puno vitamina i minerala. Samo jedna čaša jogurta značajan je izvor kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda i cinka, vitamina B5 i B12. Povoljno utiče na rad mišića i nervnog sistema.
Jogurt izbacuje višak soli iz organizma. Kalcijum i kalijum iz jogurta pomažu izbacivanju viška soli iz organizma a samim tim snižavaju krvni pritisak, nadutost, i celulit.
Jogurt reguliše probavu. Danas mnoge vrste jogurta sadrže probiotike koji su jako dobro utiču na rad creva i omogućuju lakši protok hrane kroz njih. Dobre bakterije iz jogurta ubrzavaju metabolizam i regulišu probavu.
Jogurt za bele zube. Jedna čaša jogurta i imaćete bele zube. Mlečna kiselina štiti desni i zube a kalcijum jača zube i pomaže da ostanu beli, zdravi i bez karijesa.
Jogurt za vitku liniju. Jogurt sadrži vrlo malo kalorija. Hranljiv je baš kao i meso i jaja, i preporučuje se u svakoj dijeti. Najbolje je dan započeti čašom jogurta u koju ćete utopiti žitarice. Među obrok ( koji se preporučuje osobama koje žele da smršaju) neka bude jogurt. Za večeru takođe jogurt sa povrćem. Videćete kilogrami će se smanjivati.
Ova namirnica je zaista vredna divljenja!
Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar

Robot? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.